Kāpēc jādzer dzīvs ūdens?

8 January 2020, sagatavoja Inga Kausa

Kāpēc jādzer “dzīvs” ūdens? Ko nozīmē vārds “dzīvs” ūdens? Vai to var izmērīt? Kāpēc pēdējā laikā tik ļoti šis termins tiek izmantots?


Jums jau noteikti zināms no skolas laikiem, ka ūdens ir dzīva organisma galvenā sastāvdaļa, vidēji 70%.

Cilvēka organismā ūdens sadalās - 10% asinīs, 50% muskuļos, 20% ādā, 20% citos orgānos. Tā nozīme ir milzīga, var teikt: «nav ūdens, nav dzīvības». Ja cilvēks zaudē 2% no ūdens, viņš izjūt slāpes, ja 10% - sākas halucinācijas, ja 12% iestājas nāve.


Tātad esam noskaidrojuši, ka jebkuram dzīvam organismam, lai izdzīvotu, nepieciešams ūdens. Tāpat kā mūsu organisms ir dzīvs, mums nepieciešams tieši dzīvs ūdens! Jo dzīvāks ūdens, jo vieglāk mūsu organismam to izmantot.


Terminu ‘’dzīvs ūdens’’ raksturo tika viens rādītājs - šķidruma oksidēšanās-reducēšanās potenciāls.


Visi zina, ka katrs šķidrums satur arī ūdeni tāpat kā jebkura dzīva būtne, bet retais zina, kurš šķidrums ir vērtīgāks un kā katrs šķidrums iedarbojas uz mūsu organismu.


Lai noteiktu šķidruma oksidēšanās-reducēšanās potenciālu tiek izmantots jonomēra aparāts, ko ievieto šķidrumā. Plusiņi uz aparāta displeja norāda šķidruma oksidēšanās un mīnusiņi reducēšanās potenciālu. Oksidēšanās potenciāls nozīmē, ka šķidrumā pārsvarā dominē protoni, kas nonākot mūsu organisma piesaistīs jeb atņems šūnām elektronus – kas ir mūsu enerģijas rezerves. Jo vairāk šķidrumā protonu, jo ātrāk mēs nogursim, būsim mazāk enerģiski, ātrāk novecosim.

Jo vairāk šķidrumam reducēšanās jeb atjaunotāja potenciāls, jo vairāk šķidrumā dominē elektroni, kas atgriež novājinātām šūnām enerģiju jeb spēku un mēs jūtamies enerģiskāki, mazāk nogurstam un ātrāk atjaunojamies pēc fiziskām vai garīgām slodzēm.


Tālāk parunāsim par tādām ūdenim svarīgām īpašībām kā ūdens PH un ūdens ar negatīvu virsmas spraigumu. Kā arī kāpēc tas būtu svarīgi, lai arī šīs īpašības jūsu dzeramam ūdenim piemistu.


Pirmā ūdens papildus īpašība - ūdens PH līmenis.

Viens no mūsu gadsimta cilvēku slimību iemesliem ir skābju un sārmu attiecību līdzsvara izmaiņas organismā. Mēs esam pārāk skābi. Pārtikā lietotie produkti (gaļa, piena produkti, miltu izstrādājumi, kafija, majonēze, kečups, šokolāde, alkohols, u.c.) veicina skāba pH līmeņa veidošanos organismā. Visbiežāk šādi produkti sastāda 80% mūsu uztura. Sārmainas vides uzturēšana ir viena no svarīgākajām bioloģiskajām funkcijām.

Vesela cilvēka asins pH līmenis ir 7,35 – 7,45. Ja asins pH noslīd līdz 7,2, cilvēks jau atrodas komā. Ja asins pH sasniedz 8,0, tad arī iestājas koma. Tātad ķermenis nepārtraukti darbojas, lai ģenerētu vajadzīgo līdzsvaroto pH 7,4. Destilēts ūdens un produkti, kas visbiežāk veidoti uz destilēta ūdens bāzes - Cola, limonādes, enerģijas dzērieni utml. - pH ir robežās 3-5. Ūdens PH būtu jābūt vidēji 7,4, pretējā gadījumā organismam krietni jānopulās, lai to pārveidotu un mēs atņemam sev enerģiju.


Otrais ūdenim jābūt ar samazinātu virsmas spraigumu, kas ir jau tuvs osmotiskajam spiedienam šūnās, asinīs (43 DIN/cm). Ja ūdenim vai šķidrumam, ko lietojat uzturā tas ir augstāks nekā 43 DIN/cm, tad atkal organismam jāpatērē lieki enerģiju, ka rezultātā mēs ātrāk izjūtam nogurumu un enerģijas zudumu.



Kad esam noskaidrojuši, kas raksturo gan “dzīvu ūdeni”, gan citas ūdenim svarīgas īpašības, lai tas neatņemtu mums enerģiju, bet tieši pretēji sniegtu, apskatīsim tālāk dažus klasiskākos ūdens uzņemšanas veidus un cik tie ir organismam izmantojami:


  1. Viens no klasiskajiem veidiem, kā mēs uzņemam šķidrumu ir kafijas, tējas un sulas. Melnai tējai ir aptuveni +65 Mv oksidēšanās potenciāls, zaļai tējai ir + 50 Mv oksidēšanās potenciāls, tomātu sulai +36 Mv, ābolu sulai +112 Mv, vīnogu sulai +150 Mv. Tātad lielākoties tajās dominē protoni, kas atņem mums enerģiju. Protams, tajās ir arī antioksidanti, par ko tik daudz runā, bet salīdzinājumā ar citiem produktiem, tiem būs vairāk enerģiju atņemošas funkcijas. Īslaicīgo možumu pēc kafijas vai tējas sagādā tajos esošās organismu stimulējošās vielas, kas pēc brītiņa izstrādājas un mēs atkal jūtamies noguruši.
  2. Nākamais visiem pieejamais ir krāna ūdens, ko pirms 10-20 gadiem lietoja visi ikdienā, arī es. Protams progresa rezultātā, krāna ūdens tiek hlorēts, kam ir liels plus, jo tas samazina risku saslimt ar holēru un citām infekcijām, bet ilgstoši uzņemt šos ķīmiskos savienojumus, pastāv risks saslimt ar dažādām citām nopietnām slimībām. Kopumā krāna ūdens oksidēšanās-reducēšanās potenciāls ir 150-350 Mv atkarībā no minerālu sastāva un hlorēšanas, tātad tas atņems mums enerģiju un spēku. Mūsdienās lielākā daļa modernās pasaules iedzīvotāju izprotot hlorēšanas riskus ir sākuši izmantot dažādus ūdens filtrēšanas mehānismus, ieskaitot arī mani personīgi.
  3. Un tā mēs tālāk nonākam līdz risinājumam - filtrēts ūdens. Filtrētam ūdenim praktiski ir nulles vērtība – tam nav slikto ķīmisko pievienojumu, bet nav arī minerālu, kas mums ir kritiski svarīgi uzņemt ikdienā mazos daudzumos. Organismam būs krietni jānopūlas, lai to uzsūktu, bet lielākā daļa tiks tehniski izskalota ārā.
  4. Daudzi, kam ir iespēja finansiāli atļauties ir pārgājuši ikdienā uz pudeļu ūdeni. Šeit ir milzīgs klāsts ar piedāvājumu, kurā noteikti var apjukt iesācējs. Lielākoties ūdens šķiet garšīgs, bet vai ir pietiekami vērtīgs? Veicot mērījumus lielākai daļai pudeļu ūdens, tomēr oksidēšanās potenciāls dominē un līdz ar to kopumā tas atņems mums enerģiju. Lielai daļai ir pievienotas sintētiskās minerālvielas, kas organismā uzsūcas slikti vai neuzsūcas vispār. Tas pats attiecas arī uz avota ūdeni, kas savas īpašības saglabā tikai 20 minūtes pēc noņemšanas. Ja pat kādam no pudeļu ūdeņiem ir sākotnēji labi parametri, tad lielākoties tie tiek strauji zaudēti un ir grūti tos noturēt organismam atbilstošus pietiekami ilgu laiku, lai mēs paspētu to izlietot. Kā arī tiem piemīt tikai daļa no ūdenim nepieciešamajām īpašībām.
  5. Pēdējā laikā ar vien vairāk tiek reklamēti ūdens oksidēšanās-reducēšanās ierīces, kas padara ūdeni negatīvi lādētu, līdz ar to atgriež šūnām enerģiju (elektronus). Parasti tie padara arī ūdeni mīkstāku un līdz ar to arī garšīgāku. Tomēr daudzi aizmirst, ka ar to ir par maz, jo mūsu organismam ikdienas jāuzņem 70 mikro-makro elementi, un līdz šīm neesmu saskārusies ar tādu oksidēšanās-reducēšanās ierīci, kas nodrošinātu arī atbilstošu minerālvielu klāstu mikro devās.
  6. Vēl ļoti daudzi runā par ūdens pH līmeni sākot no 8,0 un uz augšu, kas ir plašā klāstā pieejams veikalos. Kā jau iepriekš minēju, ka tikai ar labu ūdens pH līmeni mūsu organismam nepietiek. Protams, tas nav mazsvarīgi, bet ne optimāli.
  7. Ūdens bagātināšana ar minerālvielām. Daudziem pudeļu ūdeņiem ir pievienotas minerālvielas, bet vai nu nav saprotama to izcelsme, visbiežāk tās ir mākslīgi pievienotas un sintētiskas, kas slikti asimilējas (uzsūcas) organismā vai to ir krietni par maz tam klāstam, kas organismam nepieciešams. Kopumā mums nepieciešami 70 mikro-makro elementi ikdienas.


Parunāsim vēlreiz kaut vai par dažām funkcijām, kas ūdenim jāveic tavā organismā:


  1. Ūdens ir visu šūnu, audu, starpšūnu vides daļa, kurā notiek visu organisko un neorganisko vielu ķīmiskās pārvērtības.
  2. Ūdens nepieciešams, lai notiktu barības vielu, gāzu, hormonu, fermentu un vielmaiņas produktu pārnešana - izpilda transporta funkciju.
  3. Ūdens veic termoregulācijas, osmozes, difūzijas funkciju.
  4. Bez ūdens nebūtu iespējama vielmaiņas atkritumvielu izvadīšana.


Tomēr dzīvajos organismos nav ķīmiski tīra ūdens. Ūdens maiņa organismā ir cieši saistīta ar minerālvielu maiņu. Minerālvielas organismā atrodas minerālsāļu un jonu veidā. Tās ietilpst visu šūnu un audu, starpšūnu šķidruma sastāvā. Minerālvielas atrodas arī visos bioloģiskajos šķidrumos un aktīvi piedalās dažādu organisma funkciju norisēs. Tās nodrošina osmotiskā spiediena regulāciju, kā arī skābju un bāzu līdzsvara uzturēšanu.


Ļoti svarīgi, lai cilvēks uzņemtu minerālvielas, kuras ir sabalansētas un viegli izmantojamas. To visu var nodrošināt ar Coral Club pieejamiem Coral Mine Sango koraļļiem ūdens pagatavošanai.


Coral Mine ūdens bagātinātājs satur:

- vairāk kā 70 organismam vajadzīgos minerālus ar labu bioizmantojamību, jo tie veidojušies no dzīviem organismiem okeāna rifos, iegūti un apstrādāti Japānas farmaceitu stingrā uzraudzībā un atzīti kā unikāls produkts;

- sastāvā Ca un Mg ir optimālās attiecībās 2:1, kas nodrošina to labu izmantošanu veselu kaulu uzbūvē un skābju/sārmu līdzsvara uzturēšanai;

- viegli veido koloidālas suspensijas un viegli uzsūcas, jo ir ļoti smalkās 7-10 mikroni mazās daļiņās;

- minerāli sakārto ūdens struktūru no haotiskas (krāna ūdens) noteiktā struktūrā, kas padara to vieglāk izmantojamu šūnām bez liekas enerģijas patēriņa strukturēšanai;

- viegli sārmina ūdeni;

- saista hloru, smago metālu sāļus, organiku, ja tie ir ūdenī un izvada no organisma;

- samazina ūdens virsmas spraigumu no 73 DIN/cm krāna ūdenim līdz 45-53 DIN/cm, kas ir jau tuvs osmotiskajam spiedienam šūnās, asinīs (43 DIN/cm);

- izmaina oksidēšanās/ reducēšanās potenciālu - krāna ūdenim tas ir +150 līdz +250 mV uz -60 līdz -200 mV, (asinīm, šūnām ORP ir -7 līdz -57 mV, starpšūnu šķidrumam -100 mV).


Lietošana: 0,3 ml uz 1 kg, jo svarīgi atcerēties, ka organismā svarīgs skābju-sārmu līdzsvars.


Vēlies padzirdīt savu organismu ar Coral Mine Sango koraļļu ūdeni?

Tad meklē skaties informāciju zemāk, kā to iegādāties!

Piegāde uz 189 valstīm. Kompānija ražo Coral Mine jau 20 gadus.

Kā iegādāties Coral Club produktus?

Produkcijas iegāde iespējama reģistrējoties Coral Club mājas lapā. Izvēlieties vienu no mūsu ekspertiem/veselības treneriem, noklikšķinot uz linka zem konkrētā speciālista apraksta. Izvēlēties ekspertu!

Papildus Jūs iegūsiet:

  • Pastāvīgu 20% atlaidi uz visiem Coral Club produktiem.
  • Savu personīgo Coral Club konsultantu/nutriciologu, ar ko varēsiet sazināties gan telefoniski, gan e-pastā, lai saņemtu padziļinātu un pielāgotu konsultāciju katram Jūsu ģimenes loceklim.

NB!

  • Reģistrējoties mājas lapā, lūdzu saglabājiet Kluba numuru (parasti septiņciparu skaitlis), kas garantēs atlaidi.
  • Ja esat jau reģistrējies Coral Club, izmantojiet esošās pieejas.
CoralMine___new